Nieuwe buizenklem van der Steen

Firma Van der Steen is in 1901 opgericht als aannemersbedrijf in boor- en offshore gereedschappen en is nu, 4 generaties verder uitgegroeid tot handel in stalen buizen. Van der Steen doet dit jaar al 50 jaar zaken met Gasunie voor o.a. de inname van gebruikte buizen en restpartijen.

 

Onlangs heeft firma Van der Steen het interne transport en handling van zijn buizen totaal aangepast. Voorheen werden de stalen buizen door middel van twee heftrucks gelost, dit was een zeer arbeidsintensief karwei en moest volgens de firma Van der Steen verbeterd kunnen worden. Er is daarom in overleg met Verachtert gezocht naar een passende oplossing. In plaats van een heftruck is er gekozen om de buizen te gaan verplaatsen door middel van een wiellader met daaraan gekoppeld een speciaal ontworpen palletframe met buizenklem.

Deze nieuwe werkwijze biedt meerdere voordelen ten opzichte van de oude manier van werken. Er is minder materiaal en mankracht nodig om dezelfde klus te klaren en daarnaast kan het werk veiliger, sneller en zeer gecontroleerd worden uitgevoerd.

 

Het geleverde palletframe is 3000 mm breed en is voorzien van 1700 mm lange lepels met een draaglast van 10 ton per paar. Het geheel is gemonteerd aan een 20 tons wiellader en kan eenvoudig worden aan- en afgekoppeld door middel van het Verachtert systeem 2000 snelwisselframe.